PERSONLIGT

Namn:

Josefine Sandblom

 

Född:

I Norrköping, en aprildag 1979

 

Bor:

Har flyttat inom Östergötland ett par gånger(Norrköping, Östra ryd, Ljungsbro, Linköping), men bor i Motala sedan år 2000

 

Familj:

Man och två tonårsgrabbar

 

Skrivrelaterad bakgrund:

2-årig skrivarkurs, Bona Folkhögskola

Bok- och filmrecensent, MariaNova

Skribent, DFCommunication

 

Upptäckte förtjusningen i det skrivna ordet:

Det känns som att skrivglädjen alltid har funnits där, men det måste ha varit när jag tillsammans med tre andra mellanstadietjejer startade och drev den ytterst tunna tidningen (vanliga A4-papper som vi tvingade våra föräldrar att kopiera upp, som vi vek dubbelt och häftade samman) Pippinytt, vilken i huvudsak handlade om de undulater vi hade i överflöd.

 

Inspireras av:

Glada människor plockar fram det bästa ur mig, och ger mig energi på alla plan. Sedan spelar det ingen roll om det är vänner, främlingar, programledare - eller de humoristiska personer som skriver replikmanus till komediserier jag gärna vilar ögonen på, exempelvis The Big Bang Theory.

 

I författarväg har vi Mhairi McFarlane, Peter Barlach, Marian Keyes, Jonathan Tropper, Lisa Jewell, Sara H Olsson, Fredrik Backman, E L James, Sylvia Day, Megan Hart. För att nämna några.

 

Utöver skrivandet:

Så ofta jag får chansen drar jag gladeligen igång galna upptåg med mina barn, och är den som hörs högst och mest, alltid. Jag tycker annars att en dag med maken i filmsoffan är att räkna som en jevvligt härlig dag.

 

Jag är en obotlig chipsoman, som alltid har en näve i prassliga påsar. Anser att livet inte är riktigt värt att leva om jag inte får dricka coca cola och äta snask på daglig basis. Samtidigt är jag expert på att börja "det nya livet" ungefär varje måndag/månadsskifte/nyår. Det har återgått till normalliv innan första lunchtimmen som följer.

 

Några gånger om året greppar jag gärna mikrofoner och skrålar rejält på karaokescener, dricker sliskiga drinkar och skvallrar med mina vänner och/eller dominerar på nattklubbarnas dansgolv.