BÖCKER

Selektiva Selma och Fridlysta Fridolf utspelar sig båda både i Motala och Borensberg, Östergötland. Böckerna handlar om ett gift pensionärspar med ett alldeles särskilt sätt att handskas med omvärlden, och rekommenderas för läsare som älskar egensinniga karaktärer exempelvis ur Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt, En man som heter Ove och Marian Keyes böcker.


Det är feelgood med svärta och humor, samtidigt som böckerna har ett syfte även högre än ren underhållning, när de synliggör en diagnos som är relativt ovanlig till dess namn, men som många i världen lider av, så även författaren själv.

Selma är inte nöjd med speciellt mycket i sin pensionärstillvaro i Motala. Ingenting alls, för att vara exakt. Hennes få vänner har dött i cancer och annan jävelskap, och hon önskar allt oftare att hennes trista karl ska gå samma väg till mötes. För att behålla någon form av livslust och uppleva spänning i livet rör hon sig lite utanför lagen.

I Borensberg två mil därifrån saknar Eva-Lisa sitt sociala nätverk. Hon lämnade Stockholm för kärlekens skull, men mannen i fråga har nu lämnat henne för grannens artonåriga dotter. Kvar blev hon med deras tolvåriga son, skammen, huslånet och ett underbetalt jobb på Motala Lasarett.

När Selma tvingas åka in till sjukhuset med akuta magsmärtor möts de två kvinnorna. En trevande vänskap växer fram och efter det blir ingenting någonsin sig likt igen.

Selma vill väl, men ofta blir det på något märkligt sätt fel. Fast egentligen är det kanske mest när hennes man Fridolf lägger näsan i blöt? Ja, så är det nog.


När Eva-Lisa, som i många år längtat efter ett syskon till sin tonårsson, äntligen blir gravid igen överskuggas lyckan av ett svartsjukt ex som gör vad han kan och lite till för att förstöra idyllen.


Selma och Fridolf tar det som sitt uppdrag att lösa problemet med det påstridiga exet. Vad lagen säger om tillvägagångssättet har de faktiskt inte tid att bry sig om.


Fridlysta Fridolf är den fristående fortsättningen på
läsarfavoriten Selektiva Selma. 

Kalla mig Amanda och Han är min bjuder med värme och frispråkig humor in läsaren i en gemenskap som hittas i en typisk småstad, som Motala. Huvudpersonerna är kvinnor som vågar stå upp för sig själva och varandra, och som bär det starka systerskap som behövs för att överleva i dagens hårda klimat. Feministisk chicklit med en touch av snusk.


En skämtsam vadslagning mellan tre kvinnor mynnar ut i en blogg, vars syfte är att sätta dit otrogna män. En kaskad av förolämpande inlägg och foton över vilka som lurat dem tar plats på nätet. Förhoppningen är att upplysa männens respektive om deras förehavanden, men också för att varna andra om deras bottennapp. För att undgå att bli avslöjade gömmer sig kvinnorna bakom en gemensam pseudonym, med leklandsarbetande Lilly som skribent till inläggen.


Tvåbarnsmamman Viktoria har på kort tid blivit både ensamstående och arbetslös. Hennes vänner propsar på att hon ska ge sig in i dejtingdjungeln på nytt. För att få slut på deras påfrestande tjat bestämmer hon sig för att gå till närstrid med männen som Motala har att erbjuda.


När kvinnornas vägar korsas

går det mesta åt helvete.

Att bli bonusmamma på halvtid är inte enkelt. Lilly skäms när hon längtar efter barnfria veckor, men blir frustrerad när hon inte kan förlusta sig med sin nya man i fred eller ens gå på toaletten utan sällskap.


Viktoria har själv sammanfört sin före detta med en kvinna hon verkligen gillar, men svartsjukan tar oväntat över. Hon kan inte sluta tänka på att det kanske finns en chans att hon kan få sin familj tillbaka.


Under den årliga Motalafesten Vätternrundan tappar Lilly bort Viktorias dotter i folkvimlet, och allt går åt helvete. Igen.
Som Emma Boss har jag släppt tio sensuella noveller under samlingsnamnet Rum 457.


Det är en sexig men också humoristisk serie där två sammanboende vänner utnyttjar sina jobb på stadens hotell för att bjuda in främlingar till ett av rummen. I en förväntansfull förhoppning om att vidga sina erotiska vyer blir detta bara början på möten som visar sig överträffa även deras vildaste fantasier ...