BÖCKER

Selma är inte nöjd med speciellt mycket i sin pensionärstillvaro i Motala. Ingenting alls, för att vara exakt. Hennes få vänner har dött i cancer och annan jävelskap, och hon önskar allt oftare att hennes trista karl ska gå samma väg till mötes. För att behålla någon form av livslust och uppleva spänning i livet rör hon sig lite utanför lagen.

I Borensberg två mil därifrån saknar Eva-Lisa sitt sociala nätverk. Hon lämnade Stockholm för kärlekens skull, men mannen i fråga har nu lämnat henne för grannens artonåriga dotter. Kvar blev hon med deras tolvåriga son, skammen, huslånet och ett underbetalt jobb på Motala Lasarett.

När Selma tvingas åka in till sjukhuset med akuta magsmärtor möts de två kvinnorna. En trevande vänskap växer fram och efter det blir ingenting någonsin sig likt igen.

Selektiva Selma är en roman för dig som älskar feelgood med både svärta och humor. För läsarna som älskade Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt, En man som heter Ove och Marian Keyes böcker.
”Om någon av oss får ragg ikväll, och det visar sig vara ännu ett rötägg, då kör vi.”


En skämtsam vadslagning mellan tre kvinnor mynnar ut i en blogg, vars syfte är att sätta dit otrogna män. En kaskad av förolämpande inlägg och foton över vilka som lurat dem tar plats på nätet. Förhoppningen är att upplysa männens respektive om deras förehavanden,  men också för att varna andra om deras bottennapp. För att undgå att bli avslöjade gömmer sig kvinnorna bakom en gemensam pseudonym, med leklandsarbetande Lilly som skribent till inläggen.


Tvåbarnsmamman Viktoria har på kort tid blivit både ensamstående och arbetslös. Hennes vänner propsar på att hon ska ge sig in i dejtingdjungeln på nytt. För att få slut på deras påfrestande tjat bestämmer hon sig för att gå till närstrid med männen som Motala har att erbjuda.


När kvinnornas vägar korsas

går det mesta åt helvete.

Att bli bonusmamma på halvtid är inte enkelt. Lilly skäms när hon längtar efter barnfria veckor, men blir frustrerad när hon inte kan förlusta sig med sin nya man i fred eller ens gå på toaletten utan sällskap.


Viktoria har själv sammanfört sin före detta med en kvinna hon verkligen gillar, men svartsjukan tar oväntat över. Hon kan inte sluta tänka på att det kanske finns en chans att hon kan få sin familj tillbaka.


Under den årliga Motalafesten Vätternrundan tappar Lilly bort Viktorias dotter i folkvimlet, och allt går åt helvete. Igen.
Som Emma Boss har jag släppt tio sensuella noveller under samlingsnamnet Rum 457.


Det är en sexig men också humoristisk serie där två sammanboende vänner utnyttjar sina jobb på stadens hotell för att bjuda in främlingar till ett av rummen. I en förväntansfull förhoppning om att vidga sina erotiska vyer blir detta bara början på möten som visar sig överträffa även deras vildaste fantasier ...