BÖCKER

Vallmosystrar är en relationsroman om frivillig barnlöshet. Om att som vuxen tro att man ska kunna välja själv - men inte kunna."En och annan vit lögn drar alla. Så även trettioåttaåriga Lorina Vallmo. Hon, som helt saknar biologisk klocka, ljuger hejdlöst när omgivningen irriterande ofta påtalar att det är dags för henne att bilda familj. Andra tycks inte förstå att hon redan har allt hon önskar av livet: ett arbete hon trivs med, en fantastisk takvåning tillsammans med sambon Petri, härliga vänner och en nära relation till sina systrar.


Ett bröllop är också i antågande. Förvisso ljuger hon om det med, men hon har sina anledningar.


När en okänd kvinna en dag skickar ett brev med ett par få, men brutala ord, rämnar alla Lorinas framtidsplaner. Hon får högst ofrivilligt ett barn på halsen och hennes förmåga att ljuga sig fram i livet verkar inte längre kunna hjälpa henne ett dugg."

Selektiva Selma och Fridlysta Fridolf utspelar sig i Motala och Borensberg, Östergötland. Böckerna handlar om ett gift pensionärspar med ett alldeles särskilt sätt att handskas med omvärlden, och rekommenderas för läsare som älskar egensinniga karaktärer exempelvis ur Eleanor Oliphant mår alldeles utmärkt, En man som heter Ove och Marian Keyes böcker.


Det är feelgood med svärta och humor, samtidigt som böckerna har ett syfte även högre än ren underhållning, när de synliggör en diagnos som är relativt ovanlig till dess namn, men som många i världen lider av, så även författaren själv.

Kalla mig Amanda och Han är min bjuder med värme och frispråkig humor in läsaren i en gemenskap som hittas i en typisk småstad, som Motala. Huvudpersonerna är kvinnor som vågar stå upp för sig själva och varandra, och som bär det starka systerskap som behövs för att överleva i dagens hårda klimat. Feministisk chicklit med en touch av snusk.Som Emma Boss har jag släppt tio sensuella noveller under samlingsnamnet Rum 457.


Det är en sexig men också humoristisk serie där två sammanboende vänner utnyttjar sina jobb på stadens hotell för att bjuda in främlingar till ett av rummen. I en förväntansfull förhoppning om att vidga sina erotiska vyer blir detta bara början på möten som visar sig överträffa även deras vildaste fantasier ...