PERSONLIGT

Namn:

Emma Lena Josefine Sandblom

Född:

Norrköpings KK, en aprildag 1979

Familj:

Nästanmake och två gemensamma söner(12 resp 14 år)

Bor:

Motala, Östergötland (sedan år 2000)

Skrivrelaterad bakgrund:

Skrivarkurs (basår + påbyggnadsår), Bona Folkhögskola

Bok- och filmrecensent för MariaNova

Skribent för DFCommunication

Ansvarig för sociala medier, Bill o Bulls lekland

 

Upptäckte förtjusningen i det skrivna ordet:

Det känns som att den alltid funnits där, men det måste ha varit när jag tillsammans med tre andra mellanstadietjejer startade och drev den ytterst tunna tidningen Pippinytt, vilken i huvudsak handlade om de undulater vi hade i överflöd.

 

Inspireras av:

Glada människor plockar fram det bästa ur mig, och ger mig energi på alla plan. Sedan spelar det ingen roll om det är vänner, främlingar, programledare - eller de humoristiska personer som skriver replikmanus till (de urtöntiga men kissibrallanroliga) komediserier jag gärna vilar ögonen på, exempelvis The Big Bang Theory.

 

I författarväg har vi Mhairi McFarlane, Sylvia Day, Simona Ahrnstedt, Fredrik Backman, Marian Keyes, Jonathan Tropper, Anna Karolina, Mikaela Bley, E L James och Emelie Schepp. För att nämna några.

 

Utöver skrivandet:

Så ofta jag får chansen drar jag gladeligen igång galna upptåg med mina barn, och är den som hörs högst och mest, alltid. Ibland filmar jag våra spektakeläventyr och klipper ihop filmer som jag lägger ut på youtube. Jag älskar knep å knåp av sådan kaliber.

 

Vi bor i en 30-talsvilla som kräver ständig omvårdnad, och jag ser inredning som ett av mina stora intressen, ett jag lyckligtvis delar med min sambo. När vi inte hittar möbler eller tavlor som stämmer överens med våra visioner så bygger och målar vi dem själva. Jag tycker annars att en dag med samma omtalade man under ett varmt täcke i filmsoffan är att räkna som en jevvligt härlig dag.

 

Jag är en obotlig chipsoman, som alltid har en näve i prassliga påsar. Anser att livet inte är riktigt värt att leva om jag inte får dricka coca cola och äta snask på daglig basis. Samtidigt är jag expert på att börja "det nya livet" ungefär varje måndag/månadsskifte/nyår. Det har återgått till normalliv innan första lunchtimmen som följer.

 

Några gånger om året greppar jag gärna mikrofoner och skrålar rejält på karaokescener, dricker sliskiga drinkar och skvallrar med mina vänner och/eller dominerar på nattklubbarnas dansgolv.

 

 

 

 

Foto: Samuel Gustafvander